Catatan

MARY JARDIN NATURAL BEAUTY FEST 2017 : BASIC SET RM100 SAHAJA!!!

Imej
Masuk sahaja bulan November ini Pihak Management Mary Jardin membuat kejutan dengan pengumuman Festival yang bakal diadakan di HQ Mary Jardin buat ulung kalinya.

Festival yang diberi nama, NATURAL BEAUTY FEST 2017 mengumpulkan para jelitawan dengan aktiviti-aktiviti yang menarik pada hari tersebut.

Festival ini bakal berlangsung pada 25 & 26 NOVEMBER 2017 bertempat di STAR AVENUE LIFESTYLE MALL, SUBANG (BERDEKATAN AIRPORT SUBANG) pada jam 10am-10pm.
Ianya terbuka juga kepada orang awam!

Apa yang menarikknya Natural Beauty Fest 2017 ini, sempena tamatnya production untuk BASIC SET MARY JARDIN (Face oil, Facial Soap, Clay Mask) , Mary Jardin menawarkan harga runtuh untuk BASIC SET iaitu HANYA RM100! (normal price RM170).

Tempahan perlu dibuat pada 8-22 November 2017 (berserta bayaran) dan hanya boleh diambil di Beauty Fest pada 25& 26 Nov tersebut.

tak dapat pergi?

jangan risau. saya sedia menjadi runner anda. saya akan pick up di HQ dan pos /cod kepada anda. sebarang pertanyaa…

Mary Jardin : Handcraft Luxury Face Oil - Ingredient

Imej
Setiap minyak yang terdapat di dalam Mary Jardin Face oil ini memberti kelebihan yang sangat banyak. Secara asasnya, Face Oil Mary Jardin berfungsi untuk;
 1) sebagai pembersih wajah
 2) sebagai pembersih solekan muka
 3) sebagai pelembab muka

Kelebihannya pula adalah,
1) membersihkan black head & white head
2) anti-aging, anti-acne, anti-oxidant dan anti-bacteria
3) merawat jerawat, eczema, psoriasis & sunburn.
4) mencegah kedutan pada kulit wajah


Jom kita tengok kebaikkan setiap satu bahan di dalam Face Oil Mary Jardin ini :



1) CASTOR OIL - menghilangkan jerawat -menghilangkan garis kedutan - membuang kotoran yang tersumbat - membersihkan & menghidrat kulit
2) ARGAN OIL -  mengurangkan kedutan - membaiki kulit rosak - memudarkan parut - mencegah keradangan kulit - merawat eczema & kulit kering - melembutkan bibir - melebatkan bulu mata
3) ROSEHIP OIL - melindungi dari sinar UV - membaiki bekas luka - melembapkan kulit - merawat eczema & kulit kering - meratakan …

Mary Jardin : Handcraft Luxury Face Oil -kelebihan menggunakan face oil

Imej
Di Malaysia bila kita menyebut tentang moisturiser, mesti kita membayangkan jenis krim atau jenis losyen. Tetapi, berbeza di negera luar mereka kebanyakkan menggunakan Face oil sebagai pelembab muka. Face oil juga boleh digunakan sebagai makeup remover dan makeup premier.

Jom kita tengok apa lagi manfaat Face Oil ini yang baik untuk kulit.

1) A Great-Great Moisturizer

Olive dan minyak kelapa merupakan kandungan terbaik yang dapat melembapkan kulit. Bagi Anda yang memiliki jenis kulit kering dan sensitif, produk tersebut akan bekerja secara efektif jika dikombinasikan dengan krim wajah.

2) Mengurangi Kedutan Pada Wajah

Dermatologi dari Loyola University of Chicagi, Dr. Rebecca Tung, tanda-tanda penuaan boleh diatasi secara maksimum dengan Primrose Oil atau bahan yang mengandung Vitamin E, seperti Argan Oil. Kedua kandungan tersebut ada di dalam produk face oil yang berfungsi menjaga keanjalan.

3) Sebagai Pembersih Wajah

Minyak telah terbukti mampu mengangkat sisa makeup dan kotoran secara be…

Mary Jardin : Handcraft Luxury Facial Soap

Imej
Struktur fizikal sabun Mary Jardin sangat unik dengan corak acuan jambangan lavender membuatkan ia nampak lain dari yang lain. Bukan itu saja, fungsi dan bahan didalamnya juga mempunyai kebaikkan yang tersendiri.

Mary Jardin : Rangkaian produk Skin Care Mary Jardin.

Imej
Produk kecantikan sinonim degan pelbagai item dalam 1 jenama. Pencuci muka, scrub, toner, krim siang, krim malam, moisturizer dan macam2 lagi. 1 jenama saja, dah ada paling kurang 5/6 jenis.

Berbeza pula dengan produk Mary Jardin,  basic set MJ hanya terdapat 3 item iaitu Face Soap, Face Oil, dan Clay Mask. Manakala, tambahan 1 item untuk full set iaitu Collagen Serum. cukup ke? Ya. lebih dari cukup untuk mendapat kulit muka yang sihat. 😀

Jom kita berkenalan dengan rangkaian produk MARY JARDIN.

1) HAND-CRAFTED LUXURY FACIAL SOAP

Struktur fizikal sabun Mary Jardin sangat unik dengan corak acuan bunga lavender membuatkan ia nampak lain dari yang lain. Bukan itu saja, fungsi dan bahan didalamnya juga mempunyai kebaikkan yang tersendiri.

Seputih susu warnanya, Mary Jardin Facial Soap ini tidak menggunakan air semasa proses pembuatannya, tetapi hanya mengunakan susu kambing. Baunya lavender oil yang wangi cukup menenangkan siapa yang menggunakannya..
**Info penuh tentang face soap Mary Ja…

Mary Jardin : Selamat untuk semua :)

Imej
Kenapa Perlu Pilih Mary Jardin?

Semenjak Sha pregnant kali ke-2, Sha begitu ambil berat tentang pemakanan, tentang apa yang masuk dalam badan la senang cerita. Kenapa? Sebab Sha pernah ada sejarah baby meninggal dalam perut semasa baby dah 31weeks masa tu. Jadi yang kedua nie Sha memang betul- betul jaga. Even nak pakai ubat jerawat pun takut. Takut ada bahan kimia di dalam tu yang boleh menjejaskan baby dalam perut.

Normal, kebanyakkan ibu mengandung mesti wajah kusam, berjerawat kan? Sebabkan takut, Sha redha je la muka mcm mana pun 😂😂 sayang anak ke sayang muka?

Masa berganti masa, Sha selamat melahirkan anak no 2. Alhamdulillah 😄 Tapi...selang 2 bulan lepas lahirkan anak, Sha disahkan chicken pox pulak dah. Bekas jerawat masa pregnant x hilang lg, parut chicken pox pulak datang. dugaan...

Bermula lah misi mencari ikhtiar nak hilang kan parut chicken pox. Ada yang sarankan pakai daun semambu, opah pulak suruh pakai bedak sejuk. So, Sha pun buat la. tumbuk daun semambu tu, campur…

PRODUK 100% ORGANIK & NATURAL NO 1 DI MALAYSIA!

Imej
ASSALAMUALAIKUM,

SALAM SEJAHTERA,

SALAM PENGENALAN. 😀

Semoga anda sentiasa di dalam lindungan Allah swt.

MARY JARDIN

Satu nama skin care baru yang menjadi fenomena di Malaysia baru-baru ni. Produk baru yang tidak sampai setahun penubuhannya, tetapi jualannya mencecah jutaan ringgit. Wah!

Apa yang menariknya Mary Jardin?

Tarikan utama Mary Jardin adalah ingredient di dalamnya, iaitu menggunakan 100% bahan organik & semula jadi.  Selain itu, penggunaan lavender oil yang harum semerbak di dalam setiap produknya membuatkan ianya begitu exclusive :)


Siapakah Pengasas Mary Jardin?

Sesiapa pun yang mendengar nama 'Mary Jardin' mesti terfikir produk luar negara kan? Begitu juga dengan saya pada mulanya. Goggle punya google, baru dapat tahu, rupa-rupanya, Mary Jardin adalah produk local dan pengasasnya sendiri adalah orang melayu. Jom serba sedikit kita berkenalan dengan founder Mary Jardin nie.

CEO Mary Jardin iaitu Dr. Maryam Al-Batul Azizuddin pernah menuntut di UIAM Kuantan (top …